VERSÍRÁS, LEVÉLÍRÁS & SZÖVEGÍRÁS BÁRMELY ALKALOMRA: ÍRÓPULT!
VAN EGY KIS IDEJE?
     
REGISZTRÁLJON HONLAPUNKRA!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
IRATKOZZÉK FEL HÍREINKRE!
     
M E N Ü S O R
     
LEGYEN ÍRÁSTUDÓ!
     
LÁJKOLJON MINKET!
 
 
     
CÉGÉR/NÉVJEGY

ÍRÓPULT  ALKOTÓMŰHELY

Műhelyvezető:

Sz.Gábor Ágnes egyéni vállalkozó

Vállalk. nyilvánt. szám (Ev.): 11155075

Adószám: 64663409-1-43

Bankszámlaszám (K&H Bank Rt.):

10400195-49574850-51571009

Székhely: 1212 Bp., Szent István út 4.

Mobil: +36 20 444 6556

www.iropult.hu   

iropult@gmail.com  

CSEPELKÁRTYA ELFOGADÓHELY!

Az Írópult Alkotóműhely: Csepelkártya-elfogadóhely (-10%!)

 

     
EGY KIS REFERENCIA :)
Származási hely: Fehérvár - Fejér megye 1000 éves

 

     
14. ÜZLETFILOZÓFIÁNK

ALKALMI ÍRÁSMŰVEK ÉS BESZÉDMŰVEK KÉSZÍTÉSE VERSBEN VAGY PRÓZÁBAN

VERSÍRÁS, LEVÉLÍRÁS & SZÖVEGÍRÁS BÁRMELY ALKALOMRA: ÍRÓPULT!  


ÜZLETFILOZÓFIÁNK


Kedves Látogatónk!

Talán véletlenül tévedt ide hozzánk, talán tudatosan érkezett valahonnan a virtuális térből, de ha megnyitotta ezt a menüpontot, mert kíváncsi volt, hogy miről is szól, akkor talán egyet fog érteni az alábbi rövid „eszmefuttatással”.

Szinte hihetetlen, hogy csupán az utóbbi tíz-húsz év alatt is mennyit romlott, mennyire devalválódott mindennapi nyelvhasználatunk. A média csaknem minden ága: a nyomtatott sajtó, a televíziós csatornák szöveges műsorai, a reklám- és marketingipar, de főleg az internet folyamatosan zúdítja ránk az írott anyagokat, ám azok nyelvi színvonala nagyon sokszor siralmasan alacsony. Mintha a fél ország elfelejtett volna magyarul. Gyér szókincs, igénytelen megfogalmazás, sztereotip szófordulatok, bődületes közhelyek, téves, hibás vagy helytelen szóhasználat és (a modern számítógépek helyesírási ellenőrző programjának dacára) botrányos „helyesírás” jellemez nagyon sok írást, melyeket még irománynak is csak nagy jóindulattal lehetne nevezni. 

Lassan abba a helyzetbe kerül a magyar nyelv is, mint a magyar futball. Mindenki azt hiszi, hogy ért hozzá, hogy uralja, birtokolja: hogy TUD magyarul. Sajnos, ez nem igaz. Nem minden magyar nyelvhasználó tud JÓL magyarul. Tessék kinyitni egy-két hetilapot, elolvasni az újságban vagy itt az interneten néhány apróhirdetést, átfutni a postaládából kihulló szórólapokat, urambocsá’ elidőzni egy-egy – külsőre professzionális – honlapon! Ha elég figyelmes és éles szemmel tesszük mindezt, elszomorító tapasztalatokat fogunk szerezni…

Ahhoz, hogy tökéletesen a birtokában legyünk saját anyanyelvünknek, azt nemcsak gyötörni, használni és kihasználni, de szeretni, óvni, ápolni, művelni is kell. KELLENE – tesszük hozzá gyorsan. (Szerencsére azért még ma is sokan vannak, akik valóban tökéletesen beszélnek és írnak anyanyelvükön, de hétköznap, rohanó mindennapjainkban, sajnos, nem velük találkozunk gyakrabban.)

NEM fordulhatna elő, hogy míg külsőnkre és külsőségeinkre: otthonunkra, környezetünkre, ruhánkra, frizuránkra, autónkra, étrendünkre stb. oly kényesek és igényesek vagyunk, addig arra, ami legbelsőbb lényegünket közvetíti a többi ember felé, vagyis a nyelvünkre, stílusunkra gyakran ügyet sem vetünk!

„Szólj, s ki vagy, elmondom…” – írja Kazinczy. Ez bizony így van. S talán ismerősen cseng Önnek Buffon mondása is: „A stílus: maga az ember.” Ehhez sem férhet kétség. Ugye, Ön is találkozott már olyannal, akire ráillett a szúrós megjegyzés: „Szép, szép, csak a száját ki ne nyissa!”?

Ha a fentiekkel csak egy kicsit is egyetért, kedves Látogatónk, akkor már pontosan érti az ÍRÓPULT üzleti elveit, fennköltebben: üzletfilozófiáját is.

A mindennapi nyelvhasználatot illetően önkritikus és a tartalom mellett a formára is igényes embereknek hoztuk létre vállalkozásunkat, melyet nemcsak egyfajta szellemi szolgáltató cégnek, hanem izgalmas nyelvi műhelynek is szánunk azoknak a partnereinknek és megrendelőinknek, akik elfogadják a „jót s jól” elvét.

Az üzleti életben hasznos, fontos szerepet betöltő e-asszisztensekhez, virtuális titkárságokhoz képest tehát mi valami mást tűztünk ki fő célul: magasabb nyelvi színvonalat az üzleti és a magánélet írásos és szóbeli megnyilvánulásaiban: levelekben, hozzászólásokban, hirdetésekben, magán és céges honlapokon, szórólapokon, bannereken, reklámtáblákon – ahol csak lehet. Ennek megfelelően alakítottuk ki kilenc szolgáltatás- és tíz termékcsoportunkat.

Szlogenünk ezért nem csupán az ismert mondásra (=az adott szó kötelez) hajazó szójáték, hanem egész üzletfilozófiánk lényege: ÍRÓPULT. AZ ÍROTT SZÓ KÖTELEZ.


ÍRÓPULT. AZ ÍROTT SZÓ KÖTELEZ.

Írópult Alkotóműhely 2006-2017 ˆ All rights reserved

 VERSÍRÁS, LEVÉLÍRÁS & SZÖVEGÍRÁS BÁRMELY ALKALOMRA: ÍRÓPULT! 

Designed by Írópult ˆ All rights reserved

Hosted & powered by G-Portál. Style: + newest


 

     
SZÉP NAP EZ A MAI!
2021. Április
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
     
BLOGBETEKINTŐ
Friss bejegyzések
2017.10.10. 02:51
2017.01.05. 20:40
2017.01.03. 16:12
Friss hozzászólások
     
MAIL-DIREKT & MAP
     
VENDÉGKÖNYVÜNK

Megtisztel bennünket, ha bejegyez pár sort az Írópult Vendégkönyvébe. Köszönjük. 

 Látogató olvas minket

     
TITKOK A PULT MÖGÖTT
     
HASZNOS WEBHELYEK
     
NAPRÓL NAPRA

Névnaptár

 

     
ÍRÓK & OLVASÓK

www.litera.hu  

www.irolap.hu  

www.terasz.hu  

     
BANNERCSERE

Cylex Silver Díj

 Pontkom Stúdió! Tárhely és Keresőoptimalizálás

Gyomdoktor! (:D)

     
SMS-HIRDETÉS (ÚJ)
     
HALLGASSA CSAK EZT...
     
JÖTTEK, LÁTTAK: GYŐZTÜNK...
Indulás: 2006-03-16
     

SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.