VERSÍRÁS, LEVÉLÍRÁS & SZÖVEGÍRÁS BÁRMELY ALKALOMRA: ÍRÓPULT!
VAN EGY KIS IDEJE?
     
REGISZTRÁLJON HONLAPUNKRA!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
IRATKOZZÉK FEL HÍREINKRE!
     
M E N Ü S O R
     
LEGYEN ÍRÁSTUDÓ!
     
LÁJKOLJON MINKET!
 
 
     
CÉGÉR/NÉVJEGY

ÍRÓPULT  ALKOTÓMŰHELY

Műhelyvezető:

Sz.Gábor Ágnes egyéni vállalkozó

Vállalk. nyilvánt. szám (Ev.): 11155075

Adószám: 64663409-1-43

Bankszámlaszám (K&H Bank Rt.):

10400195-49574850-51571009

Székhely: 1212 Bp., Szent István út 4.

Mobil: +36 20 444 6556

www.iropult.hu   

iropult@gmail.com  

CSEPELKÁRTYA ELFOGADÓHELY!

Az Írópult Alkotóműhely: Csepelkártya-elfogadóhely (-10%!)

 

     
EGY KIS REFERENCIA :)
Származási hely: Fehérvár - Fejér megye 1000 éves

 

     
BLOGÍRÓPULT

ÍRÓPULT - WEBLAPSZEMLE (1)

2014.01.25. 02:31, T.A. (Kamasz-Panasz Online)
Hogyan fejleszthető a fogalmazás?

Egy weblapszemle-sorozat ürügyén vándorolunk a világhálón, hogy szemrevételezzük és begyűjtsük a legszellemesebb és leghasznosabb, írással kapcsolatos anyagokat. Műhelyünk jellege miatt értelemszerűen a magyar nyelvű oldalakat preferáljuk, de ha már kifogytunk az anyagból (ami szinte lehetetlen), kitekintünk egy-két angol nyelvű okosságra is, azaz: megnézzük, hogy máshol, más nyelven kik és hogyan "osztják az észt" - az írás rejtelmeit illetően... Jó olvasást, tanulságos, hasznos perceket kíván az Írópult mellől: szgá


 

"Hidd el, hogy van mondanivalód, ez pedig másokat is érdekelhet, aztán már csak az írást kell gyakorolnod addig, amíg el nem éred a célodat, hogy fejlődjön a fogalmazásod, a stílusod. Igen, tanulható, fejleszthető a kreatív írás, akár az iskolában is.

Az íráskészség fejlesztésének eszközei az olvasás, a sok-sok olvasás, a fantázia fejlesztése és természetesen az írás, a fogalmazás maga - mondja Menyhért Anna kreatív írás-tanár, az 5K Központ alapítója. Minél többet olvas valaki, annál több olyan nyelvi panel, fordulat, szerkezeti elem áll rendelkezésére, amelyeket aztán a fantáziája segítségével a saját írásában meghatározott és tanulható szabályok keretében felhasználhat.

Mi jellemzi a diákok fogalmazási készségét?

Menyhért Anna főként a gyermekeknél tapasztalja, hogy nem ismerik a fantázia lehetőségeit. A film, az internet gyors képekkel dolgozik, mindent készen nyújt eléjük. Az olvasás már aktívabb tevékenység, az írás viszont ennél összetettebb folyamat. Ki kell találni, mit akarunk mondani, vagyis tudnunk kell, mit akarunk, aztán ezt le kell tudni írni.

Mit tehetek?

Az egyik legfontosabb tényező, hogy az írásra időt kell szánni. Aki írni akar, annak meg kell teremtenie ehhez a feltételeket is: nyelvet is gyakorlással tanulunk, azt is beépítjük a napirendünkbe. A gyakorlás fontos, és jó, ha a fiatal különböző műfajokban is ki tudja próbálni magát, hogy megtalálja, mi illik a legjobban hozzá.

Az íráskészség tehát fejleszthető, ezáltal a kommunikációs készségek is javulnak: ha jól írunk, jobban megértjük a másikat. Aki írásra adja a fejét, az óhatatlanul máshogyan kezd viszonyulni a kortárs irodalomhoz is - véli Dudics Emese főszerkesztő-újságíró. Hiába fantasztikus Petőfi vagy József Attila, ma már nem lehet az ő nyelvükön megszólalni: saját hang kell, saját íz. Ehhez tanácsos megnézi, hogyan csinálják mások, a mai nagyok, akár egy képzés keretében, érdemes felkeresni egy ilyen iskolát.

A közösségi portálon sem mindegy!

Karafiáth Orsolya költő saját maga kezdte el fejleszteni az írását, a stílusát, szerkesztőségekbe járt, ahol az aktuális szöveggel foglalkoztak, tanulhattak a nagyoktól. Praktikák nincsenek, egyedi megoldások azonban vannak, fontos megismerni, hogyan és mitől működik egy-egy szöveg. „Gyakran azt látom, hogy még egy iskolai, munkahelyi levél megfogalmazása is gondot okoz annak, aki nincs otthon a szövegformálás rejtelmeiben. De mivel számítógépes kultúrában élünk, az sem mindegy, hogy a közösségi oldalon hogyan nyilvánulunk meg. A jó íráskészség elsajátítása mindenkinek fontos kellene, hogy legyen” – véli a költő.

Forrás (szöveg és kép):

http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/suli/5222/kreativ-iras (TA cikke)

Még nincs hozzászólás.
     
SZÉP NAP EZ A MAI!
2020. Augusztus
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
     
BLOGBETEKINTŐ
Friss bejegyzések
2017.10.10. 02:51
2017.01.05. 20:40
2017.01.03. 16:12
Friss hozzászólások
     
MAIL-DIREKT & MAP
     
VENDÉGKÖNYVÜNK

Megtisztel bennünket, ha bejegyez pár sort az Írópult Vendégkönyvébe. Köszönjük. 

 Látogató olvas minket

     
TITKOK A PULT MÖGÖTT
     
HASZNOS WEBHELYEK
     
NAPRÓL NAPRA

Névnaptár

 

     
ÍRÓK & OLVASÓK

www.litera.hu  

www.irolap.hu  

www.terasz.hu  

     
BANNERCSERE

Cylex Silver Díj

 Pontkom Stúdió! Tárhely és Keresőoptimalizálás

Gyomdoktor! (:D)

     
SMS-HIRDETÉS (ÚJ)
     
HALLGASSA CSAK EZT...
     
JÖTTEK, LÁTTAK: GYŐZTÜNK...
Indulás: 2006-03-16
     

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!