VERSÍRÁS, LEVÉLÍRÁS & SZÖVEGÍRÁS BÁRMELY ALKALOMRA: ÍRÓPULT!
VAN EGY KIS IDEJE?
     
REGISZTRÁLJON HONLAPUNKRA!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
IRATKOZZÉK FEL HÍREINKRE!
     
M E N Ü S O R
     
LEGYEN ÍRÁSTUDÓ!
     
LÁJKOLJON MINKET!
 
 
     
CÉGÉR/NÉVJEGY

ÍRÓPULT  ALKOTÓMŰHELY

Műhelyvezető:

Sz.Gábor Ágnes egyéni vállalkozó

Vállalk. nyilvánt. szám (Ev.): 11155075

Adószám: 64663409-1-43

Bankszámlaszám (K&H Bank Rt.):

10400195-49574850-51571009

Székhely: 1212 Bp., Szent István út 4.

Mobil: +36 20 444 6556

www.iropult.hu   

iropult@gmail.com  

CSEPELKÁRTYA ELFOGADÓHELY!

Az Írópult Alkotóműhely: Csepelkártya-elfogadóhely (-10%!)

 

     
EGY KIS REFERENCIA :)
Származási hely: Fehérvár - Fejér megye 1000 éves

 

     
BLOGÍRÓPULT

ÍRÓPULT - WEBLAPSZEMLE (2)

2014.02.01. 20:25, a www.alompar.hu cikke nyomán: www.iropult.hu
Esküvői beszédek 1. (a vőfély pohárköszöntője)

Egy weblapszemle-sorozat ürügyén vándorolunk a világhálón, hogy szemrevételezzük és begyűjtsük a legszellemesebb és leghasznosabb, írással kapcsolatos anyagokat. Műhelyünk jellege miatt értelemszerűen a magyar nyelvű oldalakat preferáljuk, de ha már kifogytunk az anyagból (ami szinte lehetetlen), kitekintünk egy-két angol nyelvű okosságra is, azaz: megnézzük, hogy máshol, más nyelven kik és hogyan "osztják az észt" - az írás rejtelmeit illetően... Jó olvasást, tanulságos, hasznos perceket kíván az Írópult mellől: szgá


 

 

"Esküvőre vagy hivatalos, ahol beszédet kell majd mondanod? Egy dologban, gondolom, biztos vagy. Ez a dolog pedig, hogy nem szeretnéd, ha az általad tartott pohárköszöntő ugyanolyan unalmas lenne, mint azok, amelyeket eddig hallottál. Szeretnéd, hogy a meghívottak évek múlva is emlékezzenek majd a beszédedre? Akkor olvass tovább!

Függetlenül attól, hogy az örömapa, a vőfély vagy csak egy olyan barát vagy, aki minden jót szeretne kívánni a párnak, egy emlékezetes és a vendégeket megnevettető esküvői beszéd elmondása biztosan sokat fog jelenteni az ifjú párnak, valamint a vendégeknek.

Úgy tartják, hogy az emberek mindennél jobban félnek a közönség előtt való felszólalástól. Ebben a cikkben a testvéremnek mondott tanácsokat osztom meg veletek, melyeket figyelembe vehettek annak érdekében, hogy emlékezetessé tegyétek az esküvői beszédeteket. Ha megfogadjátok a tanácsaimat, biztosan nem maradtok majd szégyenben a meghívottak előtt.

Kiváló ötlet, hogy humorral fűszerezd a beszédedet. De amikor a vőfély esküvői köszöntőjének humorossá tételéről van szó, figyelembe kell venni, hogy a humor és a vulgaritás: két különböző dolog. Sokan, főleg a férfiak, azt gondolják, hogy a szellemességhez vulgárisnak és udvariatlannak kell lenni. De arra nem gondolnak, hogy a fiatal pár kellemetlenül érezheti magát az efféle megnyilvánulásokat követően.

A testvérem nemrég abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a legjobb barátja esküvőjén lehetett vőfély. A nagy nap előtti estén talán jobban izgult, mint maga a vőlegény. Mindig társasági ember volt, de mikor arról volt szó, hogy vőfélyként beszédet tartson, egyszerűen nem tudta, mit is mondjon és nagyon izgalomba jött a gondolattól is, hogy annyi ember előtt kell megszólalnia.

Ha te is ilyen helyzetbe kerülsz, akkor fogadd meg az alábbi tanácsokat és máris minden könnyebben fog menni!

1. tanács: állj fel, amikor beszélsz!

Mindig állj fel, ha vőfélyként esküvői beszédet vagy pohárköszöntőt kell mondanod. Mielőtt beszélni kezdesz, bizonyosodj meg arról, hogy a vendégek rád figyelnek. Erre a legjobb módszer, ha felállsz és megvárnod, amíg mindenki csendben marad. Bármilyen közönség előtt tartott beszéd esetében az elsődleges szabály, hogy fel kell állni, egy esküvő pedig egyáltalán nem kivétel ez alól.

2. tanács: tervezd meg, amit mondani szeretnél!

Soha ne próbáld improvizálni a beszédet. Készülj időben a vőfély beszédének megtartására és írd le azt, amit mondani szeretnél. A testvérem hetekkel az esküvő előtt elkezdte írni a beszédét. Ha nem vagy túl jó szónok, ez a legjobb megoldás arra, hogy bebiztosítsd magadat arról, hogy mindent el fogsz mondani, amit szeretnél.

3. tanács: ismétlés a tudás anyja!

Addig ismételgesd a beszédet, amíg kívülről nem tudod azt. Semmi sem kellemetlenebb annál, mint amikor a vőfély a beszéde közben állandóan a jegyzeteit lesi. Egy lapot lengetni magad előtt nagyon előnytelen egy ilyen alkalmon.

4. tanács: tartsd „tisztán” a beszédet!

Ha te és a vőlegény régi barátok vagytok és sok vad kalandotok volt együtt, akkor tartsd észben, hogy nem az esküvői vacsora a legmegfelelőbb alkalom, hogy világgá kürtöld ezeket. Sokan azt hiszik, hogy a vőfélyként tartott beszédükkel joguk van kellemetlen helyzetbe hozni a vőlegényt. Ne emlegesd, hogy sztriptízbárban voltatok, hiszen nem hinném, hogy magadra szeretnéd haragítani a menyasszonyt.

5. tanács: legyen a beszéded rövid és lényegre törő!

Senki nem szeretne órákon keresztül unatkozni a te esküvői beszédedet hallgatva. Légy rövid, lényegre törő, és legyen a mondanivalódba némi érzelem is belefoglalva. Jegyezd meg, hogy a lagzi nem rólad szól, és hogy a két főszereplő a menyasszony és a vőlegény, nem pedig te.

Remélem, hogy ez a néhány tanács segítségedre lesz abban, hogy tudd: mit is kell tenned, ha vőfélyként beszédet kell mondanod. Sok sikert!"

Forrás (kép és szöveg):

http://www.alompar.hu/eskuvo-erdekessegek/a-vofely-poharkoszontoje/1300/

 

Az esküvői beszéd a vőfély feladatainak egyike

 

Még nincs hozzászólás.
     
SZÉP NAP EZ A MAI!
2020. Augusztus
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
     
BLOGBETEKINTŐ
Friss bejegyzések
2017.10.10. 02:51
2017.01.05. 20:40
2017.01.03. 16:12
Friss hozzászólások
     
MAIL-DIREKT & MAP
     
VENDÉGKÖNYVÜNK

Megtisztel bennünket, ha bejegyez pár sort az Írópult Vendégkönyvébe. Köszönjük. 

 Látogató olvas minket

     
TITKOK A PULT MÖGÖTT
     
HASZNOS WEBHELYEK
     
NAPRÓL NAPRA

Névnaptár

 

     
ÍRÓK & OLVASÓK

www.litera.hu  

www.irolap.hu  

www.terasz.hu  

     
BANNERCSERE

Cylex Silver Díj

 Pontkom Stúdió! Tárhely és Keresőoptimalizálás

Gyomdoktor! (:D)

     
SMS-HIRDETÉS (ÚJ)
     
HALLGASSA CSAK EZT...
     
JÖTTEK, LÁTTAK: GYŐZTÜNK...
Indulás: 2006-03-16
     

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!