VERSÍRÁS, LEVÉLÍRÁS & SZÖVEGÍRÁS BÁRMELY ALKALOMRA: ÍRÓPULT!
VAN EGY KIS IDEJE?
     
REGISZTRÁLJON HONLAPUNKRA!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
IRATKOZZÉK FEL HÍREINKRE!
     
M E N Ü S O R
     
LEGYEN ÍRÁSTUDÓ!
     
LÁJKOLJON MINKET!
 
 
     
CÉGÉR/NÉVJEGY

ÍRÓPULT  ALKOTÓMŰHELY

Műhelyvezető:

Sz.Gábor Ágnes egyéni vállalkozó

Vállalk. nyilvánt. szám (Ev.): 11155075

Adószám: 64663409-1-43

Bankszámlaszám (K&H Bank Rt.):

10400195-49574850-51571009

Székhely: 1212 Bp., Szent István út 4.

Mobil: +36 20 444 6556

www.iropult.hu   

iropult@gmail.com  

CSEPELKÁRTYA ELFOGADÓHELY!

Az Írópult Alkotóműhely: Csepelkártya-elfogadóhely (-10%!)

 

     
EGY KIS REFERENCIA :)
Származási hely: Fehérvár - Fejér megye 1000 éves

 

     
BLOGÍRÓPULT

ÍRÓPULT - WEBLAPSZEMLE (6)

2014.03.01. 23:31, www.aktiva.hu - www.tallozz.hu
Nyelvi praktikák a mindennapokban. Az önéletrajz I.

Egy weblapszemle-sorozat ürügyén vándorolunk a világhálón, hogy szemrevételezzük és begyűjtsük a legszellemesebb és leghasznosabb, írással kapcsolatos anyagokat. Műhelyünk jellege miatt értelemszerűen a magyar nyelvű oldalakat preferáljuk, de ha már kifogytunk az anyagból (ami szinte lehetetlen), kitekintünk egy-két angol nyelvű okosságra is, azaz: megnézzük, hogy máshol, más nyelven kik és hogyan "osztják az észt" - az írás rejtelmeit illetően... Jó olvasást, tanulságos, hasznos perceket kíván az Írópult mellől: szgá


 

 

Ahogy a való életben, úgy itt az interneten is minden napról napra, sőt, ma már óráról órára változik. Régebben, úgy hat-nyolc éve is voltak nyelvi tanácsokkal is szolgáló internetes - általában álláskereső - portálok, honlapok, de ezek mára megszűntek, vagy teljesen átalakultak. Hibát követtem el, hogy nem mentettem el az URL-jüket. Bár, ezekkel ma már nem mennék semmire. A 404-es hibakód tudatná, hogy hiába keresgélek: a honlap nem létezik. Viszont néhány ilyen hasznos és rövid cikkszöveget "átmentettem" a mába, többnyire a céges logóval együtt. A mindennapok nyelvi praktiáit azért ezekkel kezdem és a maiakkal végzem, mert így érdekes lesz összevetni, hogy melyik oldal miket tanácsolt az embereknek pl. 2004-ben és miket tanácsol most, 2014-ben. Sajnos, sok gépelési és helyesírási hiba is volt bennük, ezeket - nem akarván "átmenteni" ide - javítottam. Akkor vágjunk is bele!

 

Amikor egy munkakörre pályázol, készülj fel arra, hogy sok más pályázóval kell felvenned a versenyt. Egy jó önéletrajz a munkakeresés alapkövét jelenti. Az a jó önéletrajz, amelynek olvasása után az olvasó késztetést érez arra, hogy megismerkedjen az irat írójával. Ne úgy tekintsd, mint egy tényekkel teli listát, hanem mint az erősségeidnek, eredményeidnek, személyes, iskolai valamint szakmai tapasztalataidnak az összefoglalását.

Az önéletrajz

Ne feledd, hogy az önéletrajzod alapján fogja a HR-tanácsadó az első képet kialakítani rólad. Az önéletrajzod ne legyen több, mint 2 oldal, hiszen a munkáltatóhoz heti több száz pályázat érkezhet. Kimutatások szerint egy-egy pályázat elolvasásával csupán 10 másodpercet tölt el az emberi erőforrás szakember. A te kihívasod kell legyen, hogy a pályázatod a telefonkagyló megragadására késztesse.

Tippek

 • Mindig gépeld az önéletrajzod.

 • Használj jó minőségű papírt. Ne keltsd azt az érzést, hogy ez az irat csak egyike a sok fénymásolt önéletrajznak, amelyeket válogatás nélkül küldtél el.

 • Különböző helyekre különböző önéletrajzokat küldjél, hiszen eltérőek az elvárások is. Az alkalmazkodás a jó munkakeresési startégia kulcsszava.

 • Használj mindig személyazonossági fényképet (igazolványképet).

 • Az önéletrajz téged jelképez. Vigyázz a külalakra, nem túl pozitív, ha a pályázat szakadtan, gyűrötten érkezik meg.

 • Önéletrajzodat mindig kísérőlevéllel küldd, amelyben kifejtheted, milyen állásra pályázol.

 • Ha lehet, ne faxold az önéletrajzodat (csak, ha kifejezetten ezt kérik).

 • Ha e-mailben küldöd az önéletrajzod, vigyázz a csatolt fájl méretére (ne legyen több, mint 500 kB).

 • Ellenőrizd helyesírásodat,  és kérj meg egy barátot, hogy nézze át még egyszer. Több szem többet lát!

 • Figyelj a margóra: ne legyen se túl keskeny, se túl széles.

 • Légy tömör. Nincs idő cirkalmas körmondatokra.

 • Ne használj 10 pt-nél kisebb betűtípust.

Tartalom

 • Strukturáld az önéletrajzod fontos témák szerint. Személyes adatok: név, cím, családi állapot, állampolgárság. A második részben a tanulmányok leírása következik: tanulmányi háttér, posztgraduális tréningek, tudományos munkák, diplomák. A harmadik rész a fontosabb munkatapasztalataidat, jártasságodat, hozzáértésedet és kiemelkedő teljesítményeidet foglalja magába.

 • Figyelem! Ne használd a jelenlegi cégednél használt e-mail címedet, inkább iratkozz fel egy ingyenes, független szerverre. Ami a telefonszámot illeti, szerencsésebb megadni a mobilod számát. Ha nincs, add meg az időpontokat, amikor te - vagy valaki a családból - otthon van.

 • Ha olyan munkára pályázol, ahol szükség van a tanulmányi eredményeidre, sorold fel az eddigi minősítéseidet és jegyeidet. Ha a munkahely kevésbé formális, elégséges a tapasztalatok felsorolása fordított időrendben. Kezdd a legutóbbi munkaköröddel, amit fejts ki alaposan (munkakör, feladatok, projektek, sikerek, jártasság stb.).

 • Kezdd a legutóbbi munkáddal, és azt jobban fejtsd ki, majd haladj időben visszafelé; az olvasó számára érdekesebb elsőként a jelenlegi pozíciódat és munkakörödet látni.

 • Ha már több éves tapasztalatod van, írd le röviden, hogyan változott a feladatköröd, valamint hogyan fejlődtél a cég keretein belül.

 • Írd le érthetően a legfontosabb feladataidat. Összpontosíts a kiemelkedő eredményeidre, a sikeres projektekre, amiket vezettél vagy amelyekben részt vettél. Bizonyítsd be, hogy értékes vagy a jelenlegi munkáltatódnak, és azzá válhatsz a megpályázott munkakörben is.

 • Legyél tömör. Próbálj meg egy oldalban összefoglalni mindent.

 • Magyarázz el minden homályos, kétértelmű munkakört.

 • Használd ki a helyet konstruktívan. Hagyd ki az irreleváns (= lényegtelen, nem fobtos) tapasztalatokat, bukott vizsgákat stb.

 • Használd ki a szövegszerkesztő által nyújtott lehetőségeket, de ne vidd túlzásba az aláhúzott, nagybetűs részeket, szövegeket. Legyen értelme a formázásnak.

 • Ha egy-két évet nem munkával, hanem például utazással töltöttél, légy őszinte, de ne hagyj üres időszakokat az önéletrajzodban, mert gyanúsnak tűnhet.

 • Sorolj fel néhány dolgot az érdeklődési körödböl, hobbijaidból. Sporttevékenységeid említése által kiemelheted a csapatmunkában való jártasságodat és tapasztalataidat. Az IQ (értelmi intelligencia) mellett az EQ-ra (érzelmi intelligencia) is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a munkáltatók.

 • Az elvárásaidat (fizetés, juttatások stb.) csak abban az esetben iktasd be a pályázatodba, ha a pályázati kiírásban vagy az álláshirdetésben ezt kifejezetten kérik..


Ne feledd, az önéletrajz mindig

 • egy jól-bemutatott, az olvasó számára kellemes benyomást keltő dokumentum,

 • egy lényeges és érdekes információkat tartalmazó forrás,

 • egy - immár - hivatalos irat, ami rólad szól.

Még nincs hozzászólás.
     
SZÉP NAP EZ A MAI!
2020. Augusztus
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
     
BLOGBETEKINTŐ
Friss bejegyzések
2017.10.10. 02:51
2017.01.05. 20:40
2017.01.03. 16:12
Friss hozzászólások
     
MAIL-DIREKT & MAP
     
VENDÉGKÖNYVÜNK

Megtisztel bennünket, ha bejegyez pár sort az Írópult Vendégkönyvébe. Köszönjük. 

 Látogató olvas minket

     
TITKOK A PULT MÖGÖTT
     
HASZNOS WEBHELYEK
     
NAPRÓL NAPRA

Névnaptár

 

     
ÍRÓK & OLVASÓK

www.litera.hu  

www.irolap.hu  

www.terasz.hu  

     
BANNERCSERE

Cylex Silver Díj

 Pontkom Stúdió! Tárhely és Keresőoptimalizálás

Gyomdoktor! (:D)

     
SMS-HIRDETÉS (ÚJ)
     
HALLGASSA CSAK EZT...
     
JÖTTEK, LÁTTAK: GYŐZTÜNK...
Indulás: 2006-03-16
     

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!