VERSÍRÁS, LEVÉLÍRÁS & SZÖVEGÍRÁS BÁRMELY ALKALOMRA: ÍRÓPULT!
VAN EGY KIS IDEJE?
     
REGISZTRÁLJON HONLAPUNKRA!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
IRATKOZZÉK FEL HÍREINKRE!
     
M E N Ü S O R
     
LEGYEN ÍRÁSTUDÓ!
     
LÁJKOLJON MINKET!
 
 
     
CÉGÉR/NÉVJEGY

ÍRÓPULT  ALKOTÓMŰHELY

Műhelyvezető:

Sz.Gábor Ágnes egyéni vállalkozó

Vállalk. nyilvánt. szám (Ev.): 11155075

Adószám: 64663409-1-43

Bankszámlaszám (K&H Bank Rt.):

10400195-49574850-51571009

Székhely: 1212 Bp., Szent István út 4.

Mobil: +36 20 444 6556

www.iropult.hu   

iropult@gmail.com  

CSEPELKÁRTYA ELFOGADÓHELY!

Az Írópult Alkotóműhely: Csepelkártya-elfogadóhely (-10%!)

 

     
EGY KIS REFERENCIA :)
Származási hely: Fehérvár - Fejér megye 1000 éves

 

     
BLOGÍRÓPULT

ÍRÓPULT - WEBLAPSZEMLE (7)

2014.03.08. 14:36, www.hvg.hu
Nyelvi praktikák a mindennapokban. Az önéletrajz II.

Egy weblapszemle-sorozat ürügyén vándorolunk a világhálón, hogy szemrevételezzük és begyűjtsük a legszellemesebb és leghasznosabb, írással kapcsolatos anyagokat. Műhelyünk jellege miatt értelemszerűen a magyar nyelvű oldalakat preferáljuk, de ha már kifogytunk az anyagból (ami szinte lehetetlen), kitekintünk egy-két angol nyelvű okosságra is, azaz: megnézzük, hogy máshol, más nyelven kik és hogyan "osztják az észt" - az írás rejtelmeit illetően... Jó olvasást, tanulságos, hasznos perceket kíván az Írópult mellől: szgá


 

 

Ahogy a való életben, úgy itt az interneten is minden napról napra, sőt, ma már óráról órára változik. Régebben, úgy hat-nyolc éve is voltak nyelvi tanácsokkal is szolgáló internetes - általában álláskereső - portálok, honlapok, de ezek mára megszűntek, vagy teljesen átalakultak. Hibát követtem el, hogy nem mentettem el az URL-jüket. Bár, ezekkel ma már nem mennék semmire. A 404-es hibakód tudatná, hogy hiába keresgélek: a honlap nem létezik. Viszont néhány ilyen hasznos és rövid cikkszöveget "átmentettem" a mába, többnyire a céges logóval együtt. A mindennapok nyelvi praktiáit azért ezekkel kezdem és a maiakkal végzem, mert így érdekes lesz összevetni, hogy melyik oldal miket tanácsolt az embereknek pl. 2004-ben és miket tanácsol most, 2014-ben. Sajnos, sok gépelési és helyesírási hiba is volt bennük, ezeket - nem akarván "átmenteni" ide - javítottam. Az alábbi, éppen tízéves hvg-cikk ma is létezik, a Heti Világgazdaság archívumában. Akkor vágjunk is bele!

A foglalkoztatási helyzet az elmúlt egy évben lassan javult, de korántsem annyit, hogy az álláskeresők hátradőlhetnének. A meghirdetett pozíciókra még mindig óriási a túljelentkezés, így az szerezhet előnyt, aki képes jól bemutatkozni. A hatékony önéletrajz és kísérőlevél ezért fontos fegyver az álláskereső kezében.

Rengeteg jelentkező küld részletes önéletrajzokat és hosszú kísérőleveleket a potenciális munkaadóknak. Ezek a locsogások nem hogy segítenék az elhelyezkedést, hanem olykor egyenesen lerombolják a pályázó esélyeit. Máskor meg olyan korábbi elfoglaltságokat és beosztásokat sorolnak, amelyeket már a világ minden kincséért sem vállalnának el.

Nem szabad megfeledkezni róla, hogy a munkaadók rengeteg jelentkező bemutatkozó anyagát kénytelenek elolvasni. Így érthető, ha berzenkednek a dagályos, terjedelmes, aprólékos önéletrajzoktól és motivációs levelektől.

A hosszas ömlengés helyett olyan személyes anyagot érdemes összeállítani, amelynek minden szavából kiderül, hogy miféle céljaid elérése érdekében jelentkeztél az adott állásra, illetve amely minden szavával megerősíti a munkaadót abban, hogy eléggé kvalifikált, s más tulajdonságaid alapján is alkalmas vagy a pozíció betöltésére. E meglehetősen közhelyes, mégis igen nehezen elérhető állapot előállításához a legegyszerűbb módszer a következő:

1. Rögzítsd, hogy milyen karriercéljaid vannak.

2. Az önéletrajzot és a motivációs levelet úgy állítsd össze, hogy ezeket a célokat szolgálják.

3. Ez legyen a sorvezetőd akkor is, amikor személyes találkozóra kerül sor a kapcsolattartóddal, vagy állásinterjún kell részt venned.

4. Amikor a munkaadó azt kéri, hogy „beszéljen magáról”, akkor pontosan fejtsd ki, hogy mit tartasz ideális munkának. Ha az előre meghatározott céljaidhoz kötöd a mondanivalódat, az segíteni fog benne, hogy ne kalandozz el, ne adj ki magadról feleslegesen információkat, s arra szorítkozzál, ami a munkaadó számára is lényeges.

5. Sok munkaadó az egyoldalas életrajzokat preferálja függetlenül attól, hogy milyen hosszú és színes karrier áll mögötted. Közöld, hogy mivel foglalkoztál az elmúlt hat-nyolc évben, és semmiképpen se nyúlj vissza régebbre. Kevés olyan HR-menedzser vagy munkahelyi vezető van, akit ennél több is érdekelne. Különösen, ha akkoriban a most szóban forgó feladathoz kisfiú voltál. De ha mégis fontos nekik, akkor majd úgy is megkérdezik.

6. Felesleges pozícióról-pozícióra végigjárnod az egész munkával töltött életedet. Csak annyit mondj meg a munkaadónak, amennyit tudni akar: miért éppen téged alkalmazzanak az adott pozícióra? Ha bármi irreleváns, vagy elterelnék az olvasó figyelmét az imént megfogalmazott lényegről, akkor azt hagyd ki.

7. Ha valamit utáltál a korábbi munkáid során, akkor azt ne sorold fel a tapasztalataid vagy az erősségeid között, mert a munkaadók még képesek alkalmazni valami olyasmire, amihez pedig semmi kedved. Ha pedig kell az állás, akkor az ember hajlamos elfogadni egy rossz ajánlatot is, s tán nem is tudja, hogy jobbat is kaphatott volna. (hvg.hu - 2004)

Forrás: http://hvg.hu/karrier/000000000059D14F

Még nincs hozzászólás.
     
SZÉP NAP EZ A MAI!
2020. Augusztus
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
     
BLOGBETEKINTŐ
Friss bejegyzések
2017.10.10. 02:51
2017.01.05. 20:40
2017.01.03. 16:12
Friss hozzászólások
     
MAIL-DIREKT & MAP
     
VENDÉGKÖNYVÜNK

Megtisztel bennünket, ha bejegyez pár sort az Írópult Vendégkönyvébe. Köszönjük. 

 Látogató olvas minket

     
TITKOK A PULT MÖGÖTT
     
HASZNOS WEBHELYEK
     
NAPRÓL NAPRA

Névnaptár

 

     
ÍRÓK & OLVASÓK

www.litera.hu  

www.irolap.hu  

www.terasz.hu  

     
BANNERCSERE

Cylex Silver Díj

 Pontkom Stúdió! Tárhely és Keresőoptimalizálás

Gyomdoktor! (:D)

     
SMS-HIRDETÉS (ÚJ)
     
HALLGASSA CSAK EZT...
     
JÖTTEK, LÁTTAK: GYŐZTÜNK...
Indulás: 2006-03-16
     

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!